Skyndar långsamt

Hejsan, här har det varit tyst! Stackars dom som kollat troget ändå varje dag...

Vad har jag gjort? Den senaste veckan har jag fixat ärenden, bakat mycket, gått på café, varit flunssig, träffat vänner och släktingar. Den största fokusen har ändå varit slutarbetet så därför har jag inte bloggat när jag varit vid datorn.

Idag är det verkligen fint väder jämfört med tidigare dagar så jag försökte ha Juuso ute en stund men han trivs bäst inne. Har också imorse varit till Fiskars på arbetsintervju och träffade efter det Jonathan för lunch på KotiPizza. 

Kortfattat men det har inte hänt mycket extra och nu skall jag åter fortsätta på skolarbete, ha det bra!

Jenny Sandberg
22.03.2019 kl. 12:56

Ett dop och kommande veckas planer

Hejsan!

På morgonen åkte Jonathan med ett gäng för att pilkka. Gänget innehöll bland annat min pappa och farfar. Hur galen man är att gå ut på isen nu kan man ha olika åsiker om...

Jag kuskade under tiden på min syster, handlade och sedan kom hon över en stund.

Dagens lunch gjorde jag, kycklingpasta! Sedan var det bara att börja fixa sig färdig till dopet kl. 16. Solen kikade fram passligt när vi körde till kyrkan vilket var trevligt efter dimman. Det var ett fint dop, han som hade huvudrollen var glad och nöjd under hela proceduren. Efteråt var det dags för kaffe och kaka, roligt att träffa lite folk!

Vi körde bara hem för att Jonathan ville byta bort kostymen innan vi sedan åkte till hans mormor. Där var också kaka som man inte kunde motstå, älskar gräddtårta mer än något annat!

Ett skönt veckolsut kan man konstatera!

Ljust och fint var det i Ekenäs kyrka.

Nästa veckas schema hittills;

 • Måndag
  Examensarbete och börja läs på min bok.
 • Tisdag
  Samma som måndag och kanske ett besök till Fiskars. 
 • Onsdag
  Föreläsningar, skolarbeten och Jonathan har bowlingtävling på kvällen som jag eventuellt åker med för att titta på.
 • Torsdag
  Begravning.
 • Fredag
  Veckans bästa dag?! Inget annat än skolarbeten.
 • Lördag
  Inga planer, tillåter vädret vill jag gärna ut och fotografera.
 • Söndag
  Kalas!

Mycket tid för skolarbeten vilket är bra, nu hänger det bara på mig att det blir gjort!

 

Jenny Sandberg
24.02.2019 kl. 22:16

Föreläsningar, sol och choklad

God kväll på er!

Idag har jag haft föreläsningar hela förmiddagen, kursen heter ledarskap i praktiken påföljt av lunch och sedan gjorde jag en skoluppgift och försökte jobba på examensarbetet.

Disträ minst sagt så efter en tid tog jag ett varv på stan för att fixa några ärenden och hämta ut en bok från biblioteket som jag skall läsa och referera.

När jag kom hem idag blev man väl ändå lite glad då ett presentkort från NESTE hade anlänt till postlådan, det vann jag på båtmässan som gick av stapeln för någon vecka sedan. Ganska direkt åkte jag till farmor för att återlämna lite burkar vi fått låna och sedan iväg efter Jonathan.

Nu spelar han innebandy medan jag myser hemma med min katt Juuso, även kallad för Herr Katt. Senare blir det bastu och efter det skall jag försöka sova lite.

Imorgon blir det ingen skola för mig eftersom jag skall på blodprov, sedan blir det några undersökningar och skall även träffa en hjärtspecialist. Inget allvarligt hoppas jag men ändå något problem som skall kollas upp och jag kommer få svar på vad som händer. 
Hade tankar om att satsa på träning detta år men hittills har jag fått glömma det eftersom jag inte skall anstänga mig mera än att promenera innan jag vet säkert. Det har dock inte varit några bekymmer hälsar latmasken i mig. 

Nåja, efter det blir det en dag i Helsingfors med min man och det ser jag fram emot!

Farmor dricker kaffet ur en mycket fotovänlig kopp!

 

Jenny Sandberg
21.02.2019 kl. 19:04

Dagen då bloggen föddes

Hejsan alla nya och gamla!

Jag har nu några dagar funderat vilken portal jag skall prova blogga på eftersom den senaste strulade för mycket. Testar nu denna och hoppas på det bästa!

Jag kommer säkert skriva mera om mig själv i ett senare inlägg men hoppar nu rakt in i dagens händelser.

Ärligt talat så har de senaste dagarna varit ganska likadana eftersom jag varit i skolan för att arbeta med mitt slutarbete. Igår hade jag också ett läkarbesök, gjorde en arbetsansökan och på kvällen var jag och Jonathan till hans farmor och farfar där vi som vanligt blev bjudna på massa gott.

Idag har jag inte varit lika produktiv så hoppas på mera energi imorgon.

Ha en bra fortsättning på veckan!

En lunch på Cafferiet är aldrig fel.

Jenny Sandberg
20.02.2019 kl. 21:38

Hejsan och kul att ni hittade till min blogg!

Här skriver jag mest om vardagen för en finlandssvensk på 27 år som just nu håller på och avslutar studierna som miljöplanerare. Bloggar om allting mellan himmel och jord och älskar fotografering, djur och mat för att nämna några, välkomna för att följa med!