En långfredag i Mathildedal

Idag besökte vi påskmarknaden i Mathildedal. Först blev det ett kort stopp vid ett jättekast. I byn gick vi lite omkring, in i butikerna och köpte lite bröd gjorde vi också. Jag har varit tidigare där men det är ett ställe som man kan besöka flera gånger!

Sedan for vi vidare till Salo, brakbuffé med pizza och gratänger samt efterrättsbord brassade vi på. Jonathan ville igen till Puuilo så denna gång var jag med in, lite av allting finns där. 

Väl hemma åkte vi för att handla, sedan började Jonathan arbeta. Skura terassen som skall målas och flytta på allting därifrån. Blåbärsbuskar skall också planteras under helgen. Imorgon blir det kalas och bakning för mig.

Ha det bra!

Jenny Sandberg
19.04.2019 kl. 21:25

Lunch hos farmor och en kväll med arbete

Goddag!

Idag hade vi tur åter som blev bjudna på mat hos farmor och farfar. Dagen började med lite lyxigare morgonmål (med mera tid finns mera motivation) påföljt av lite shopping i Karis. 

Sedan på mat där vi stannade någar timmar och jag fotade som jag brukar. 

Nu blir det arbete på yttervinden, inte för mig men jag skall väl assistera då det behövs. Senare gäller soffan, något gott och Wahlgrens värld!

En rolig höna! Om någon annan är lika borttappad som jag så kan jag nu informera att spetsunderläggen fungerar som skrapskydd haha

Lite förrätt och efterätt...

Faster har försett oss med gästböcker, en liten radiramsa bör skrivas!

En kruka i min smak, skulle också gärna ha LEVANDE gröna växter hemma.

Jenny Sandberg
13.04.2019 kl. 16:59

Ut på tur med syster och bror

Efter en väldigt god lunch bestående av schnitzel satte vi oss i bilen påväg till Salo. Där varvade Jonathan en ny butik, Puuilo. Han köpte verktyg och jag var så mätt att jag väntade i bilen under tiden för jag orkade inte gå. 

Sedan körde vi vidare till Åbo och träffade Jonathans syster. Först var vi i hennes lägenhet en stund och gick sedan ett varv runt Auraå. Därifrån är bilderna! Tänk att jag aldrig förr ens gått där, så obekant är staden för mig.

Sedan blev det Ikea. Köpte åter några växter, dynor och sedan glass innan vi for hem.

Nu blir det mat framför Wahlgrens värld, skööönt!

Jenny Sandberg
12.04.2019 kl. 21:37

Vinter, vår och fredag

Så hade vi den sedvanliga takatalvin hoppeligen över och våren kommer hålla i sig. 

I veckan har jag gått på loppis och café med min faster, tittat på bowlingtävlingar och varit på pizza med pojkarna, städat och rett upp i knutarna, snart läst färdigt min bok som skall refereras och varit till Lojo. 

Idag blir det lunch på stället nedan när Jonathan anländer hem, ha ett bra veckolsut!

Jenny Sandberg
12.04.2019 kl. 10:40

Händelser denna vecka och ett soligt gästrum

Godmorgon, skriver ett litet inlägg ganska tidigt denna morgon. Det regnar ute och ser allmänt mörkt och ruggigt ut. Äggen kokar och snart blir det karelska piroger namnam

Igår gjorde vi inte mycket men på kvällen var vi till Jonathans mormor på kaffe och sedan hade vi lite Wahlgrens värld race. 

På bilden tror man kanske att Juuso har placerats dit men kan berätta att han poserar helt frivilligt, vill synas och höras! 

Det om det, här är veckans planer;

 • Agera sällskap åt en kompis med ärenden i Lojo
 • Skicka in bokreferatet
 • Hoppeligen rättat slutarbete så väl att jag får det tillbaka denna vecka
 • Fiskars
 • Luncha ute (blir åtminstone en gång)

Det var allt jag vet att kommer hända denna vecka men har inte på klart dagarna. Idag bär det dock av till Lojo!

Jenny Sandberg
08.04.2019 kl. 06:18

Årets första cykeltur

Den tog vi igår, men också har vi gjort samma varv idag! Vi har cyklat in till stan, köpt glass och hostat damm haha...

Vi har varit mycket ute både idag och igår. Vi har rensat, krattat, satt potatisen och jag har städat båda bilarna medan Jonathan flyttat på virke här hemma. Virke kommer användas till en ny trappa. 

Sommardäcken har jag också fått på, dom har lovat snö i något skede så kommer väl få gå ännu kanske. 

Vi har också lagat god mat (pannacotta igen bland annat) och sett på Wahlgrens värld, det är lyx!

Jenny Sandberg
06.04.2019 kl. 18:58

Vårfeelis och faketulpaner

Hello!

Det har inte hänt mycket denna vecka, går och väntar på att mitt slutarbete rättas.

På måndag åkte Jonathan och hans kompis efter min gamla bil som strandat i Vanda, det har betytt lite extra jobb när vi försöker få igång den igen.

På tisdag blev det lite handel med farmor som har assisterat i att få lite fint på terassen. Där finns nu bland annat blommor och det ser riktigt trevligt ut. Jonathan har fixat igång lådorna där potatisen skall läggas också.

Igår kväll var vi på kaffe till Fiskars, glass efter det sen ut och åka lite. 

Imorgon är det redan fredag och sen helg, ha det bra!

Jenny Sandberg
04.04.2019 kl. 20:06

Sommartid och Black Food Festival

Tjohoo!

Idag har ju tiden gått hastigt när klockan har ändrat. Hann inte mycket mera än laga mat och se på TV en stund innan vi åkte med kompisar till Black Food Festival i Helsingfors. En matmässa med svarta produkter helt enkelt.

Där tog jag bilder på allt möjligt så ni får se. Fanns smakprover på det mesta och vi tog alla varsin våffla med glass och massa gott! Den var verkligen god så inget problem att sluka hela namnam...

Överlag var stället litet och trodde att det skulle finnas mera representater där men en erfarenhet rikare ändå.

Nu blir det åter mat, TV och min värmefilt för fick väldigt kallt medan vi köade in!

Jenny Sandberg
31.03.2019 kl. 18:56

Lördag, kalas och en hjälpreda

Hejsan!

Idag har det varit så skönt väder så snart måste nog terassmöblerna fram. Igår grillade vi första gången så den säsongen är också inledd. Jag måste också börja planera hur resten av terassen skall se ut och då menar jag med blommor och liknande. Vill ha det fint och mest av allt lättskött.

Annars så har det blivit lite kalasas idag, vi har inte bara haft ett kalas utan två, dubbelt med kaka!

På kvällen fick jag ett ryck och började påskpynta, har inte mycket men lite iallafall. Sådde också påskgräs, fyllde skålar med godis och sånt smått. 

Juuso assisterade som vanligt. Nu blir det snart mat, se på TV och sedan godnatt. Imorgon är det Helsingfors som gäller och jag kommer ta kameran med!

Jenny Sandberg
30.03.2019 kl. 20:47

Stockwomann

Hej!

Igår bar det iväg till Helsingfors för Hullut Päivät. De har varit ett måste nu flera år i rad både vår och höst.

Köpte det vanliga som består av godis och spökkvarg. Storhandlaren Jånne hittade byxor vilket han brukar göra av någon konstig anledning dessa dagar. 

Märkte först NU att det inte står Stockmann på varuhuset utan Stockwomann. Det gör det tydligen för att det startade en kampanj där vissa kedjor döpte om sig på internationella kvinnodagen, dock redan förra året?! Så märkte de inte då heller haha!

Idag gäller bara skolarbete eftersom jag inte hann få det igår, kommer inte få det helt klart idag heller då det skall översättas till finska och engelska några stycken. Men siktar på att skicka in den svenska versionen så man kan göra översättningarna rätt sedan och inte behöva ändra allt för mycket. 

Ha det bra!

Jenny Sandberg
28.03.2019 kl. 06:25

Veckans planer och gårdagens detaljer

Hej och trevlig start på veckan önskar jag och mina bananplättar! 

Det var en fin morgon men nu kommer det stora snöflingor och det känns lite onödigt. Jag märkte också att jag har lite bilder kvar från igår som t.ex. lilla tussilagon. 

Det är en sak jag gillar mest med att blogga, fota och lägga ut bilder. Det sköna är också att man inte tvingar någon annan att se dem då valet att följa med är helt fritt så man kan helt lugnt lägga ut det man själv tycker om. 

Veckans planer:

 • Måndag:
  - Skolarbeten.
 • Tisdag:
  - Skolarbeten och antagligen till Fiskars.
 • Onsdag:
  - Skolarbeten och förhoppningsvis så långt kommen att jag kan lämna in det. På kvällen gäller endast HULLUT PÄIVÄT!!!
 • Torsdag:
  - Skolarbete som handlar om skärdgårdsmiljöer som berör problem och möjligheter.
 • Fredag:
  - Skolarbeten och antaglien en lunch med Jonathan som vi ofta gör dagen till ära.
 • Lördag:
  - Kalas var det visst om inte minnet nu sviker.
 • Söndag:
  - Ett evenemang i Helsingfors, hoppas jag!

Jenny Sandberg
25.03.2019 kl. 12:48

Ekenäs-Karis-Fiskars-Pojo-Tenala

Söndag och vi bestämde oss för att stiga upp ur soffan och ta en roadtrip!

Solen sken och det kändes varmt fast det lite blåste, men vårigt minst sagt. Vi stannade i Fiskars för ett besök till Iittala butiken och passade på att ta lite foton så förbered er på många bilder nedan.

Årets första tussilago för oss såg jag också fast det var en mycket liten en!

Jenny Sandberg
24.03.2019 kl. 17:47

Skratt, pannacotta och fina presenter

Godkväll!

Nu har våra gäster just gått hem och jag vill göra ett kort inlägg innan vi säger godnatt. Bland annat för att visa tygkassen och godiset jag fick, helt min smak! I matväg blev det pajer i sin enkelhet kryddat med många skratt, rolig kväll!

Det var också första gången någonsin jag både gjorde och åt pannacotta, dekorerade med hallon och påskägg. Det var en lätt efterrätt att tillreda och blev riktigt bra så den kommer jag säkert göra igen. 

Idag fick vi också reda på en god nyhet som vi väntat på, mera om det senare när jag vet hur det kommer gå lite noggrannare. 

Det var roligt att få skratta och kvällen gick snabbt, imorgon har vi inget direkt planerat men eventuellt åker vi till Fiskars.

Jenny Sandberg
23.03.2019 kl. 23:36

Skyndar långsamt

Hejsan, här har det varit tyst! Stackars dom som kollat troget ändå varje dag...

Vad har jag gjort? Den senaste veckan har jag fixat ärenden, bakat mycket, gått på café, varit flunssig, träffat vänner och släktingar. Den största fokusen har ändå varit slutarbetet så därför har jag inte bloggat när jag varit vid datorn.

Idag är det verkligen fint väder jämfört med tidigare dagar så jag försökte ha Juuso ute en stund men han trivs bäst inne. Har också imorse varit till Fiskars på arbetsintervju och träffade efter det Jonathan för lunch på KotiPizza. 

Kortfattat men det har inte hänt mycket extra och nu skall jag åter fortsätta på skolarbete, ha det bra!

Jenny Sandberg
22.03.2019 kl. 12:56

Mitt i veckan och ny müsli

Godmorgon!

En snabb uppdatering eftersom det inte hänt mycket. Enligt vad jag gissade så var vi till Jonathans farmor och farfar igår kväll och på dagen skrev jag på slutarbetet. Samma sak får det bli idag förutom att det är bowling senare.

Ha det bra!

Köper nästan aldrig müsli utan äter mest bröd men denna kunde jag inte motså! Det vill säga en med smak av blåbärspaj från Fazer. Hade hört en del negativa kommenterar där folk bojkottar den eftersom den innehåller för mycket socket enligt vissa. Det spelar ingen roll för mig så jag köpte den. Mycket smak av kardemumma och är helt god men ingen jag köper på nytt ändå. 

Jenny Sandberg
13.03.2019 kl. 09:27

En stilig konfirmand

Hejhallå!

Nu är min bror konfirmerad, bra gick det! Efteråt drack vi kaffe och jag passade på att hugga in på kakorna så jag fortfarande mår smått dåligt...

Melwin var nöjd med dagen, han var nervös hela morgonen men konstatera att det nog var värt det sen när det var över och speciellt när presenterna rullade in. De gör väl de flesta, jag åtminstone haha!

Snart skall Jonathan på möte och jag skall planerna nästa vecka som ser ut något åt detta hållet; 

 • Måndag:
  Skolarbete.
 • Tisdag:
  Skolarbete, hälsa på Jonatans farmor och farfar kanske?
 • Onsdag:
  Skolarbete, bowlingtävling och pizza!
 • Torsdag:
  Skolarbete, träffa en kompis och hennes barn och arbetsintervju.
 • Fredag:
  Skolarbete.
 • Lördag:
  Borde väl här också göra skolarbete...
 • Söndag:
  Hälsa på Jonathans mormor.

Jenny Sandberg
10.03.2019 kl. 17:06

Lördagens kvällsprogram

Goderafton!

Vi åkte till min farmor och farfar för att printa lite papper under kvällen men där var det framdukat så man trivdes ju en nog en god stund!

Det bjöds på sniglar vilket lär skall vara väldigt gott. Jag livnärde mig dock på örtbatong, ägg och frukt istället. Efterrätten var för oss årets första memma! En sak som jag börjat gilla först på senare år men bara med alla tillbehör, betyder socker och grädde. 

Vi fick våra papper, det är bilder på olilka alternativ till nya ytterdörrar till morgondagens möte. Jag hittade en dörr jag verkligen vill ha, fönster hela vägen från golv till tak. Hoppas den godkänns för fastande helt och hållet för den. 

Nu har vi varit hemma en stund och har förberett inför imorgon, fick röva hem ett kort från farmor som min faster gjort. Dolce & Gabbana kuvert är ju inte helt fel heller!

Ha det gott!

Jenny Sandberg
09.03.2019 kl. 22:15

Kvinnodagen, shopping och chokladkaka

Igår lyxade vi till det och åt lunch på Brasseriet i Karis. Bestående av salladsbord, pannbiffar med mos och dagen till ära satsade vi även på deras goda chokladkaka med glass. Det är en restaurang i vår topp trea, rekommenderar! Försökte ta bilder men min telefon har så suddig kamera att det tar sjukt i själen att lägga upp dem.

Mätta och glada fortsatte vi till Iso Omena, jag hade sett ut en perfekt gåva till min bror som konfirmeras imorgon men den fanns inte någonstans utan jag hamnade beställa den så han får den först senare. 

Vi var också via Biltema, Bauhaus, Plantagen, Motonet och slutligen handlade vi på Prisma. Jag köpte lite smått som jag lägger bild på nedan, som en klänning och flaska från H&M och några krokar från Bauhaus. Tyckte passar bra in hos oss men har inte ännu hittat plats för dem. Flaskan tyckte Jonathan var det löjligate han sett men jag gillar den!

Nu har jag just ätit morgonmål, köpte igår semlor med tranbär och cashewnötter!

Senare skall Jonathan till frissan och han står även för matlagningen idag. Mitt önskemål var makaronilåda hahaha vilket det blir. Resten av kvällen är lite öppen, lite snöarbete blir kanske.

Ha ett bra veckoslut!

Jenny Sandberg
09.03.2019 kl. 09:32

Snö, bowling och fastlagsbullar

Hej!

En kort uppdatering om föregående helg; hände inte mycket, jag bakade en del, vi hade lite besök, det blev några fastlagsbullar söndagen till ära och ett kalas på det.

 • Måndag:
  Hjälpte min morbror att välja färger till lägenheten har har renoverat på.
 • Tisdag:
  Inget extra, snöarbete, bastu och TV.
 • Onsdag:
  En promenad, bowling och personbästa på en serie! Det var inte tävling utan bara övning därför kunde jag vara med.
 • Torsdag:
  Skött lite ärenden, bakat en jordgubbspaj (inte så fotogenisk, dock bättre än chokladkexen jag gjorde för några dagar sen haha) och snart skall Jonathan på innebandy.
 • Fredag:
  Efter att Jonathan slutat skall vi åka på shopping och mat.
 • Lördag:
  Inget extra ännu.
 • Söndag:
  Min bror konfirmeras!

Jenny Sandberg
07.03.2019 kl. 17:58

En onödig morgon, städning och vårt vardagsrum

Hej!

Ingen lärare dök upp till lektionen imorse så det var bara att åka hem tillbaka. Jag har dock fått städat, bykt och diskat. Mina favorit sysslor!  

Sitter här med en påse lakrits som bäst och väntar medan mina bilder laddas upp. Senare skall jag laga köttbullar, mos och gräddsås tills Jonathan kommer hem. Knappast så hemskt intressant men så kan vardagen vara.

Senare åker jag nog med för att titta på bowlingtävlingarna. Imorgon var det då begravning som gällde, min låtsas morfar fast han nog förtjänade den riktiga titeln. 

Efter det kommer vi eventuellt åka till Helsingfors efter våra telefoner som lär skall vara färdiga. Fått några oroliga SMS om varför jag inte svarar i telefonen så blir nog bra att saker återgår till det normala fastän jag inte haft någon nöd precis. Lite otymplig har Ipaden varit att bära runt på men ändå bekvämt med stor skärm.

Bilderna är från vårt vardagsrum, det är aningen kalt på blombräder och bord tycker jag. Orsaken varför är figuren överst, ha det bra!

Svaret på om man skall vara rädd att få en tass i ansiket när man går förbi Herr Katts ställning när han är på plats är; JA!

Jenny Sandberg
27.02.2019 kl. 14:59

Ett dop och kommande veckas planer

Hejsan!

På morgonen åkte Jonathan med ett gäng för att pilkka. Gänget innehöll bland annat min pappa och farfar. Hur galen man är att gå ut på isen nu kan man ha olika åsiker om...

Jag kuskade under tiden på min syster, handlade och sedan kom hon över en stund.

Dagens lunch gjorde jag, kycklingpasta! Sedan var det bara att börja fixa sig färdig till dopet kl. 16. Solen kikade fram passligt när vi körde till kyrkan vilket var trevligt efter dimman. Det var ett fint dop, han som hade huvudrollen var glad och nöjd under hela proceduren. Efteråt var det dags för kaffe och kaka, roligt att träffa lite folk!

Vi körde bara hem för att Jonathan ville byta bort kostymen innan vi sedan åkte till hans mormor. Där var också kaka som man inte kunde motstå, älskar gräddtårta mer än något annat!

Ett skönt veckolsut kan man konstatera!

Ljust och fint var det i Ekenäs kyrka.

Nästa veckas schema hittills;

 • Måndag
  Examensarbete och börja läs på min bok.
 • Tisdag
  Samma som måndag och kanske ett besök till Fiskars. 
 • Onsdag
  Föreläsningar, skolarbeten och Jonathan har bowlingtävling på kvällen som jag eventuellt åker med för att titta på.
 • Torsdag
  Begravning.
 • Fredag
  Veckans bästa dag?! Inget annat än skolarbeten.
 • Lördag
  Inga planer, tillåter vädret vill jag gärna ut och fotografera.
 • Söndag
  Kalas!

Mycket tid för skolarbeten vilket är bra, nu hänger det bara på mig att det blir gjort!

 

Jenny Sandberg
24.02.2019 kl. 22:16

En lördag i min smak

Hejhopp!

Jag vaknade inte så tidigt som jag brukar så det resulterade i en sen frukost följd av en tidig lunch. Jonathan stod för den och bjöd på stek, rödvinssås och klyftpotatis. Riktigt bra! 

Vi tittade en stund på TV:n men sedan lockade vädret och vi tog en promenad upp till Wi-Box. Väldigt skönt väder och jag är glad att vi orkade ta oss ut eftersom vi brukar fastna i soffan ganska enkelt. 

Ikväll skall Jonathan träffa sina kompisar för bowling och sedan skall de ut och äta. Mina planer innebär att jag skall ordna i garderoben, fixa något smarrigt ätbart åt mig själv och så hoppas jag på att det kommer något roligt program att titta på, det räcker för mig!

Fastlagsbulle med sylt eller mandelmassa? Jag är så 50/50 man kan bli, idag blev det med sylt!

Jenny Sandberg
23.02.2019 kl. 15:36

Ett friskt hjärta, pizza och bowlingskor

Hejhej!

Hurra, ultraljudet av hjärtat visade inga konstigheter så dagen började positivt. 

På vägen till Helsingfors blev det lunch på KotiPizza i Karis, nöjda åkte vi vidare för att föra våra telefoner på service någonstans jag inte minns namnet på. Otroligt nog började båda telefonerna ganska samtidigt att bråka. Jag har ingen annan telefon nu men som tur är har jag en Ipad med SIM-kort som jag kommer använda så man får tag i mig. I samma område stannde vi för att besöka en bowlinghall där Jonathan äntligen hittade passliga skor eller skall vi säga tillräckligt stora!

Vi har länge planerat åka till Redi som är ett relativt nytt köpcentrum och idag gjorde vi det. Jag gick omkring i några inredningsbutiker och vi handlade något smått. Vi kikade också snabbt in översta våningen eller rättare sagt taket eftersom det utrymmet också var utnyttjat. Där hittade man en park vilket är en rolig idé med tanke på att få in mera grönområden i urbana miljöer.

Plötsligt var klockan mycket och vi körde till Ikea. Där spurtade vi igenom nedersta våningen, plockade med oss några glas och gröna växter. Åt den obligatoriska glassen och sedan vidare till Lojo för att handla mat. 

Juuso har små funderingar angående de nya växterna så nu måste jag sluta, ha det bra!

Jenny Sandberg
22.02.2019 kl. 22:22

Föreläsningar, sol och choklad

God kväll på er!

Idag har jag haft föreläsningar hela förmiddagen, kursen heter ledarskap i praktiken påföljt av lunch och sedan gjorde jag en skoluppgift och försökte jobba på examensarbetet.

Disträ minst sagt så efter en tid tog jag ett varv på stan för att fixa några ärenden och hämta ut en bok från biblioteket som jag skall läsa och referera.

När jag kom hem idag blev man väl ändå lite glad då ett presentkort från NESTE hade anlänt till postlådan, det vann jag på båtmässan som gick av stapeln för någon vecka sedan. Ganska direkt åkte jag till farmor för att återlämna lite burkar vi fått låna och sedan iväg efter Jonathan.

Nu spelar han innebandy medan jag myser hemma med min katt Juuso, även kallad för Herr Katt. Senare blir det bastu och efter det skall jag försöka sova lite.

Imorgon blir det ingen skola för mig eftersom jag skall på blodprov, sedan blir det några undersökningar och skall även träffa en hjärtspecialist. Inget allvarligt hoppas jag men ändå något problem som skall kollas upp och jag kommer få svar på vad som händer. 
Hade tankar om att satsa på träning detta år men hittills har jag fått glömma det eftersom jag inte skall anstänga mig mera än att promenera innan jag vet säkert. Det har dock inte varit några bekymmer hälsar latmasken i mig. 

Nåja, efter det blir det en dag i Helsingfors med min man och det ser jag fram emot!

Farmor dricker kaffet ur en mycket fotovänlig kopp!

 

Jenny Sandberg
21.02.2019 kl. 19:04

Dagen då bloggen föddes

Hejsan alla nya och gamla!

Jag har nu några dagar funderat vilken portal jag skall prova blogga på eftersom den senaste strulade för mycket. Testar nu denna och hoppas på det bästa!

Jag kommer säkert skriva mera om mig själv i ett senare inlägg men hoppar nu rakt in i dagens händelser.

Ärligt talat så har de senaste dagarna varit ganska likadana eftersom jag varit i skolan för att arbeta med mitt slutarbete. Igår hade jag också ett läkarbesök, gjorde en arbetsansökan och på kvällen var jag och Jonathan till hans farmor och farfar där vi som vanligt blev bjudna på massa gott.

Idag har jag inte varit lika produktiv så hoppas på mera energi imorgon.

Ha en bra fortsättning på veckan!

En lunch på Cafferiet är aldrig fel.

Jenny Sandberg
20.02.2019 kl. 21:38